Sociaal Resultaat voor gedetineerden

27-11-2018

Rogier Vroegindeweij (adviseur): "Als adviseur zorginkoop en contractmanagement heb ik onder meer ervaring bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justitiële Instellingen (DJI). Ik ondersteunde eerder DJI bij de inkoop van somatische zorg en het ontwikkelen van contractmanagement binnen de portefeuille somatische zorg.

DJI is verantwoordelijk voor de zorg aan gedetineerden in ongeveer 40 justitiële inrichtingen verspreid over het land. De zorg omvat Forensische zorg, Jeugdzorg en Somatische zorg. Voor de inkoop is sinds vorig jaar een drietal Specialistische Inkoopcentra geformeerd, die zich richten op de inkoop en het contractmanagement. Als adviseur hielp ik DJI met de doorontwikkeling van het contractmanagement en adviseer ik in de diverse inkooptrajecten. Verder onderhoud ik veel contacten met zorgaanbieders en de opdrachtgevers (de justitiële inrichtingen waarvoor de zorg centraal wordt ingekocht).

Per Justitiële inrichting verschilt het programma van eisen omdat er verschillende justitiabelen (gevangenen) verblijven waardoor de zorgvraag kan verschillen. Zo zijn er inrichtingen met speciale zorgunits, inrichtingen met units voor verslavingsproblematiek en inrichtingen met units voor GGZ problematiek."

Informatie

Sociaal Resultaat is een onderdeel van Adjust consulting. Wij adviseren op het gebied van zorg en het Sociaal Domein en werken voor gemeenten, regionale overheidsdiensten, de Rijksoverheid en zorgaanbieders. Benieuwd wat Sociaal Resultaat ook voor u kan betekenen? Neem vooral contact met Jack van der Kruijs, via 06 39308354 of sociaalresultaat@adjust.nl.